Dag 1 - Vrijdag 19 augustus 2022

Zoals gezegd begint het officiële programma op vrijdagmiddag 19 augustus. De voorlopige planning is dat we beginnen met een “Get Together Party” rond de klok van 16.00 uur. We hebben uiteraard mooi zomerweer besteld en stellen ons dan ook in op een aangenaam samenkomen in de buitenlucht onder het genot van een hapje en een drankje. Veel gelegenheid tot gesprek en uiteraard tot het bewonderen van al het rollend erfgoed wat vanuit diverse windstreken, en wie weet vanuit diverse continenten, komt aanrijden. 

Vrijdagavond staat in het teken van het eerste lustrum “diner”, waarbij we niet voor niets de aanhalingstekens toepassen. Buitenleven, heerlijk eten, bijpraten en genieten van een passende muzikale omlijsting die dat goede gesprek niet onmogelijk maakt zijn de factoren die centraal staan maar die niet direct wijzen op een statisch “sit down dinner” aan gedekte tafels…….

Hoewel voor de liefhebbers tot laat een drankje beschikbaar zal zijn in de hotelbar, gaan we er van uit dat een ieder zal genieten van een goede nachtrust in de stilte van de Veluwse bossen en zich zal laten wekken door een lokale specht om de zaterdag goed te beginnen met een voedzaam ontbijt.

 

Dag 2 - Zaterdag 20 augustus 2022

Zaterdag 20 augustus kunt u ofwel genieten van één van de diverse, met enthousiasme voor u uitgezette, tourritten door de omgeving ofwel deelnemen aan de sportklasse. Voor de sportievelingen onder ons is er dus ook iets te winnen dit weekend.

De berijdbare omgeving vanuit Elspeet is heel divers. U kunt dan denken aan de nabije omgeving van de Veluwe, maar voor de liefhebbers van hairpins is zelfs de Posbank binnen bereik en daarmee een niet te versmaden Nederlandse Hillclimb. Mocht u liever een bezoek brengen aan Paleis ’t Loo dan zal zeker één van de routes u daarnaartoe leiden, maar ook kunt u denken aan bestemmingen als de mooie Hanzesteden Deventer en Hattem of de fortificaties van de historische IJssellinie… Keuze te over dus!

Het zaterdag programma wordt afgerond met wederom een invulling van het “diner” bij Hotel Mennorode. Uw koffie in de ochtend, uw lunch en uw drankje in de middag behoren allen thuis onder de noemer “vrije invulling naar eigen inzicht” en zijn niet door de organisatie geprogrammeerd. Leuke suggesties voor een “break”onderweg zullen echter niet ontbreken in de diverse routebeschrijvingen.

 

 

Dag 3 - Zondag 21 augustus 2022

Of het wederom de specht wordt of nu een burlend hert die u zal doen ontwaken blijft vooralsnog ongewis, maar ook op zondag is het weer volop genieten geblazen.

Lekker rustig ontbijten en in de middag afsluiten met een passende Engelse High Tea met natuurlijk een prijsuitreiking voor de sportieve rijders onder ons. Daarnaast alle gelegenheid om via één van de aangeboden tourritten verder te genieten van al het moois dat het Nederlandse landschap te bieden heeft; Koffie in Elburg aan de botterhaven vandaag?

Na afloop van de High Tea zit het officiële programma er al weer op, maar dat hoeft niet te betekenen dat u uw weekend al zou moeten afsluiten. Alle gelegenheid om ook de zondagnacht lekker te verblijven in de stilte van de bossen en pas op maandag weer te gaan denken aan de routine van alle dag……

 Lees onze Algemene voorwaarden

De Dellen
Beschikbaar gesteld door: Geldersch Landschap & Kastelen. Fotograaf: Ton Rothengatter
Loenermark
Beschikbaar gesteld door: Geldersch Landschap & Kastelen. Fotograaf: Louise Spaargaren
Kasteel Cannenburch
Beschikbaar gesteld door: Geldersch Landschap & Kastelen.
Kasteel Doorwerth
Beschikbaar gesteld door: Geldersch Landschap & Kastelen.
Dogfight in Arsenaal
Beschikbaar gesteld door: Nationaal Militair Museum in Soesterberg, Anne Reitsma Fotografie
Museum in nevelen gehuld
Beschikbaar gesteld door: Nationaal Militair Museum in Soesterberg, Anne Reitsma Fotografie
Schilderijenwand en schatkamer
Beschikbaar gesteld door: Nationaal Militair Museum in Soesterberg, Anne Reitsma Fotografie
Paleis het Loo de Collonnades in de Paleistuinen
Beschikbaar gesteld door: Paleis het Loo
Paleis het Loo de Paleistuinen
Beschikbaar gesteld door: Paleis het Loo
VSM Stoomtrein
Beschikbaar gesteld door: Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen