Beste Morganeers,

 

Die Engelsen hebben het goed bekeken; daar gebeurt wat! Die Brexit lijkt nog helemaal niet zo’n verkeerde zet! 

Niet alleen waren onze Engelse vrienden veel eerder én sneller aan het vaccineren dan wij, ze hadden ook veel eerder de benodigde vaccins in huis om dat te kúnnen doen. Niet geheel onlogisch want voordat het ‘t AstraZeneca vaccin werd genoemd was het gewoon nog ’t Oxford vaccin en veel Engelser dan dat gaat het echt niet worden!   Nee, óók bij het registreren zie je dat er bij onze vrienden uit de UK een frisse wind waait…ze hebben er weer zin in en kijken al vooruit naar het moment waarop we weer kunnen gaan genieten van onze Morgans! Nieuwe Engelse registraties komen dagelijks binnen………..

Binnen 48 uur na het publiceren van de Lustrumsite, met daarbij de oproep om je vooral te registreren bij interesse voor deelname aan het lustrum weekend in 2022 (om het organiserend team te helpen om de belangstelling te peilen) stonden de eerste 34 Engelse kentekens al geregistreerd waaronder al de eerste op slechts drie wielen.

Inmiddels zijn we op het moment van aanleveren van de kopij voor de maarteditie van onze Fatamorgana de 130 geregistreerde equipes gepasseerd, waarbij de “right hand drive” Morgans veruit in de meerderheid zijn. Hier mag niet onvermeld blijven dat ook onze Oosterburen zich niet onbetuigd laten en zelfs een Zweedse delegatie zich al tijdens de eerste twee etmalen liet noteren voor deelname. Onze voorzitter kan zich vast gaan voorbereiden op een openingsspeech in vele varianten waarbij ook het “bienvenue mes amis” niet meer kan ontbreken…….

Het leuke is dat al deze buitenlandse gasten zich óók direct melden voor een hotelkamer, want als je vanuit de UK of Zweden naar Nederland komt om je vakantie te vieren voor maar zo’n  4 tot 7 nachten wil je wel dat er een bed voor je klaar staat.  Aanrijden met een camper kan in dat opzicht ook uitkomst bieden; er zijn nog 19 van de 20 kampeerplaatsen beschikbaar!

Aangezien gastheerschap in de genen zit bij  de lustrumcommissie zullen wij zorgen voor een comfortabele hotelkamer, voor al deze nu al geregistreerde enthousiastelingen, volgens het “first come, first served” principe…………..en daarmee krijgen we al een heel aardig internationaal sfeertje in ons lustrum hotel Mennorode op de Veluwe dat volgens de huidige stand  van zaken al voor zo’n slordige 75%  is gereserveerd door vele Morganeers uit alle windstreken.

Dat vraagt om mooie routes in de omgeving die vol zitten met mooie plekjes en interessante bezienswaardigheden. Paleis ’t Loo en Museum Kröller-Müller mogen uiteraard niet ontbreken op het lijstje met zoveel buitenlandse gasten, maar ook ’t Militair museum in Soesterberg is ingepland op één van de ritten, net als Kasteel de Haere en de IJssellinie, Kasteel Cannenburch, de Veluwse Stoomtrein Maatschappij, Huis Empe, Huis Voorstonden, Museum de Fundatie, Vestingstadje Elburg, Hanzestadje Hattem, enz. enz. enz. O, ja, en natuurlijk ook de enige echte Nederlandse “Hill Climb”…..

Met alle tijd van de wereld, in ieder geval tot 21.00 ’s avonds…., is dit een mooi moment om ál deze routes nu al uit te zetten, uit te werken én te vertalen voor onze internationale gasten, zodat er voor iedere dag van uw verblijf een nieuwe route voor u klaar ligt.

Bij de Nederlandse Morganeers moet het allemaal nog een beetje tot leven komen………..komen de vaccins wel of komen ze niet, gaat de GGD nog dit jaar een beetje op stoom komen om ook daadwerkelijk te bewerkstelligen dat we eind van het jaar weer enigszins terug kunnen naar “het oude normaal” of blijven we tot de volgende winterstalling in “lockdown” ?

Nú heeft u alle tijd om mooie plannen te maken voor 2022! Iets om naar uit te kijken en elkaar weer in optima forma te ontmoeten. Nog even en het lustrumhotel zit vol.  Uw lustrumcommissie is inmiddels in gesprek om een 2e hotel voor alle registraties vanaf equipe no. 173 te contracteren!   Al 50% van de nu geregistreerde equipes heeft laten weten belangstelling te hebben voor de sportklasse. Ook hier geldt helaas vol is vol en “first come, first served”…………………………….                Toch misschien even registreren voor het te laat is?   Dat kan op  www.mscch50.nl

 

De Lustrumcommissie.

Martin Barkel
Els Hoekstra
Rob Veeger

 

P.S. Uw hotelkamer kunt u niet rechtstreeks reserveren bij het hotel. Alle kamers zijn geopteerd door de lustrumcommissie. U kunt die straks officieel vastleggen op het inschrijfformulier. Voor vragen hierover zijn wij graag voor u bereikbaar via de contactgegevens zoals vermeld op de lustrumsite.